פודקאסט החיידק
בפודקאסט אני מארחת מלונאים, יזמים, קולגות ואנשי אירוח בכלל על מנת להביא לכם כלים מקצועיים ובין אישיים מעולם המלונאות החדש. לחצו פליי ותנו להם לצמצם לכם פערים ולהעניק גישה עדכנית בנושא תעשיית המלונאות והאירוח העולמית.
<< אם גם אתם רוצים להתארח בפודקאסט ולהעביר מהידע שצברתם במהלך השנים הלאה, אתם מוזמנים לכתוב לי כאן >>
פודקאסט החיידק
בפודקאסט אני מארחת מלונאים, יזמים, קולגות ואנשי אירוח בכלל על מנת להביא לכם כלים מקצועיים ובין אישיים מעולם המלונאות החדש.
לחצו פליי ותנו להם לצמצם לכם פערים ולהעניק גישה עדכנית בנושא תעשיית המלונאות והאירוח העולמית.
<< אם גם אתם רוצים להתארח בפודקאסט ולהעביר מהידע שצברתם במהלך השנים הלאה, אתם מוזמנים לכתוב לי כאן >>
ממלונאי למילואימניק – איך להתנהל רגשית ומקצועית עם עובדים שגויסו ברגע למלחמה
עם עירית להב, ועמרי אלדר
הפרק הזה נולד למעשה מתוך שיחה אישית שלי עם עומרי, מנהל מסעדת לובי והבר במלון אוריינט בירושלים של רשת מלונות ישרוטל. עומרי גויס למילואים ממש עם פרוץ המלחמה ומאז, הפך ממלונאי שביום יום שלו דואג לשביעות רצונם של האורחים ללוחם שמנסה לשמור על שפיותו ולדאוג לעצמו. הוא שיתף אותי בקרע המטורף בין 2 עולמות כל כך שונים – המלון והשטח.
על מנת להשלים לעומרי את התשובות ולהיות הקול הרך בחדר, ביקשתי מעירית להב , הבעלים של חברה להשמת בכירים בעולם האירוח ויועצת משאבי אנוש מלונאית להצטרף אלינו לפרק ולשתף מהניסיון שלה ומנקודת המבט שלה איך אפשר לחבר את הקו הכמעט בלתי אפשרי בין המילואים חזרה לעבודה.
אז בין אם אתם מנהלים עובדים או מגיעים מעולמות המשאבי אנוש, תפסיקו את כל מה שאתם עושים עכשיו ותלחצו פליי כי הפרק הזה הולך להעניק לכם כלים מקצועיים להתנהלות שהיא קודם כל אנושית אבל מסתבר, מאוד לא מובנת מאליה.
על לינה אלטרנטיבית בסטנדרט של 6 כוכבים
עם גבריאל נתנסון , שותף ומנכ”ל גלואו
גלמפינג וחוות רום
זוכרים שפעם, לפני כמעט 70 אלף שנה, חיינו בהרמוניה מופלאה עם אימא אדמה? ליקטנו מזון, התרחצנו בים ובאגם, התחממנו לאור המדורה והבטנו בכוכבים עד שנרדמנו. אבל לפעמים מרוב מסכים, מידע וגירויים, שכחנו פשוט ליהנות מהטבע שסביבנו. גבריאל הוא יזם בעולמות התיירות האלטרנטיבית ובפרק הזה, הוא יגרום לכולנו לעצור רגע ולהתחבר. להתחבר לחקלאות לטבע ולקיימות. להתחבר בחזרה לאדמה רחוק מהאורבניות. גבריאל הוא הבעלים של חוות רום וגלואו גלמפינג אבל לפני כן, היה בכלל מדריך טיולים במקומות פראיים בעולם. למעשה, משם הכל התחיל – מהאהבה שלו לטבע והרצון לחבר את הפשטות לתוך חווית הלינה. הוא רחוק מלהיות מלונאי קונבנציונלי וככל הנראה שאם לא היינו בשגרת מלחמה, הוא היה מאתגר אותי להקליט את הפרק הזה ב – Remote תוך כדי שהוא טובל באמבטיית קרח בהרי האנדים.
למה אתם צריכים מעצבת אין האוס?
עם לילי שטנגר, לשעבר
ראש מחלקת עיצוב גלובלי בסלינה
לילי הובילה וחיברה בין עולמות העיצוב, לחוויות ולחללים והובילה את אסטרטגיית המותג של רוב בתי המלון של סלינה בארץ. בפרק הזה אנחנו נדבר על עיצוב כחלק מחוויה וקונספט, ניתן דוגמאות פרקטיות מהעולם וספציפית מישראל למותגים שממש מצליחים לספר סיפור שהעיצוב הוא חלק ממנו, נשבור פרדיגמות על מעצבים כי מי מכם שלא מתעסק בעולם הזה, כנראה חושב שהוא מתחיל ונגמר בעיצוב פנים פרויקטלי ככה שאם כרגע אני לא מקים מלון או משפץ חלק במלון, אין לי צורך במעצבת כחלק אינטגרלי מהצוות שלי. אז זהו שלא. בעולם החדש, המעצבת דואגת לחבר בין עולמות התפעול למוצר, לשמור על הסטנדרט של המלון שהולך לאיבוד בווליום העבודה היומי, להיות אשת הקשר בין אנשי הדיגיטל לאסטרטגיה, בין הקופי של המוצרים לחווית האירוח ולהבין מה הם הטרנדים לרבעון וגם לשנה הקרובה ולעשות את ההתאמות הנדרשות ברמת ההיצע, הביקוש, קהלי היעד והמוצר.
משלמים 18% עמלה לבוקינג? גוגל יודע להביא אתכם ל-4%!
עם Hunt Digital
אם הייתי אומרת לכם שיש מתחרה לבוקינג, שיכול לייצר הזמנות למלון שלכם גם ב 4% עמלה, באופן יציב ובשליטה מוחלטת שלכם – מה הייתם אומרים?
למתחרה הזה קוראים קידום ממומן ב- Google, Bing, Facebook. עכשיו נשאר רק להבין איך לעבוד איתן נכון.
איך? כמה זה יעלה לנו? מה עוד חוץ מגוגל? איפה נמצא קהל היעד שלי? מה הוא מחפש בשנת 2024 ואיך אנחנו מגיעים אליו? מה מצופה ממני כעסק שכולו ביזנס ופלז'ר? האם המלחמה מול המונופול שנקרא בוקינג היא אבודה מראש או שאפשר לנהל אותה? והאם הכל בסופו של דבר מתחיל ומסתכם באסטרטגיה וביצירתיות?
כל התשובות בפרק.
החמ"ל של משרד התיירות מבפנים – עם אבי יור, שהתייצב למילואים
עם אביו יור
את אבי, רובכם מכירים כמנהל תיק לקוח בבוקינג ישראל אבל בחודשיים האחרונים, הוא הניח בצד את חובתו המקצועית והתייצב בחמ"ל של משרד התיירות ממש שבוע לאחר תחילת המלחמה. אנחנו נדבר היום על החוויה המקצועית של אבי בתור אחד משלנו בתוך השבועות הראשונים בחמל, על המציאות הקשה שהוא היה צריך לחיות בה בתוך סיפורי מפונים מצד אחד ואין ספור ניסיונות של מלונאים להבין איך הם מתנהלים בתוך המתווה של החמל, מצד שני. האם הייתה כאן היערכות נכונה? האם למדנו משהו ממשברי עבר? והאם היה אפשר להתנהל אחרת? ובסופו של פרק כי איך אפשר שלא – איך אבי בתור האיש של האינסייט מתוך בוקינג, רואה את היום שאחריי? ספויילר – אנחנו כבר רואים התאוששות בהזמנות שמתבצעות בבוקינג.
חרבות ברזל וחיידק הקורונה – על הקשר בין שינוי אסטרטגיה לטקטיקת ניהול והישרדות בימי משבר
עם ירון ליפמן
ירון הוא סמנכ"ל מטה ואסטרטגיה של רשת מלונות אטלס וראשוני המלונאיים שלקחו יוזמה ואירחו את מפוני הצפון והדרום מבלי לחכות להוראות או סבסוד ממשלה. הפעם, להבדיל מהקורונה, אותם מפונים כבר הכירו את רשת מלונות אטלס ולחלקם גם יצא לשהות בה בעבר. אני מציינת את זה כי רשת מלונות אטלס הפכה בתקופת הקורונה מהיותה רשת של 85% תיירות נכנסת ואפס חשיפה או היכרות מצד הקהל הישראלי אל רשת שהיום כחצי מקהל היעד שלה הוא ישראלים.
בפרק הזה אנחנו נדבר גם על האסטרטגיה, השיווק והגיוסים שהרשת עשתה בשביל להגיע לאותה מודעות בקהל הישראלי וגם על סוגיית האזרחים המפונים, המענקים, הקריטריונים, העובדים והחלתים ועלויות התפעול במלחמת חרבות ברזל.
ניהול תשואה בעולם רווי מידע בעזרת טכנולוגיות AI
עם ניר וייזר
ניר וייזר הוא ראש מחלקת מלונאות בחברת הוטליירס מזה 4 שנים ולפני כן היה בכלל במחלקת GOC – CHANNEL MANAGER בחברת סילברבייט. הוא האיש שהייתם מתקשרים אליו בהיסטריה אם הייתם מגלים אוברבוקינג, הוא האיש שהייתם נעזרים בו כשהייתם צריכים להקים מחירונים, מבצעים וכל דבר שהייתם צריכים להפיץ מהאופטימה אל העולם החיצון. והיום, הוא האיש שישתף נטו מניסיון אישי ווותק מקצועי על פתרונות ניהול התשואה החכמות והאוטומטיות שקיימות בשוק. דיברנו על איפה עובר הגבול בין מערכת לניהול תשואה לבין מנהל התשואה עצמו – האם יש לו עוד מקום בעולם של בינה מלאכותית? איזה גודל מלון מצדיק מערכת לניהול תשואה? מה היא בדיוק מייעלת לנו? וכמה בדיוק אחוזי רווח היא אוספת לנו מהרצפה?
מה לעזאזל עושה נציג בעלים ואיך מגיעים לתפקיד כזה?
עם נאור שר
נאור הוא נציג הבעלים של הוטל סול. מלון בוטיק ברחוב טשרניחובסקי תל אביב המכיל 34 חדרי מלון ובית קפה חיצוני מבית היוצר של "רביבה וסיליה" הממוקם בקומת הכניסה ופתוח גם לאורחי המלון וגם לעוברי אורח. המלון נמצא בציון של 9.3 מתוך 1,189 חוות דעת בבוקינג כשהממוצע ציון הגבוה ביותר הוא של הצוות שמדורג ב-9.7. אבל למה ההקדמה המרימה הזאת? למרות שנאור בכלל לא ביקש. כי חווית האירוח והסטנדרט הגבוה יהיו עוד אחד מנושאי השיחה שלנו כאן היום. אנחנו נדבר על ה-7 שנים האחרונות של נאור ועל הדרך שהוא עשה בשביל להגיע לתפקיד של נציג בעלים – החל מאיתור הלוקיישן של המלון, ההסבה מבניין משרדים, ההחלטה להפוך את קומת הכניסה לבית קפה חיצוני, העבודה מול כל הספקים, הקבלנים, האדריכלים ואז הגיוסים, תוכניות העבודה, המערכות של המלון והחיבור של כל זה לכדי מלון נולד במו ידיו.
מה רשת ישרוטל עושה על מנת לייצר חווית עבודה מוצלחת?
עם ניסן דהאן
ניסן דהאן, הוא הבעלים של חברת הפרסום והדיגיטל, Mojju, שמזה 3 שנים מלווה את רשת ישרוטל בתהליך של מיתוג מעסיק – איך עובדים תופסים אתכם כמעסיקים? מה צריך לעשות בשביל שהם ישארו יותר? בשביל שהם ידברו על מקום העבודה? יהיו גאים לעבוד בו? יביאו חברים ומשפחה? איפה בכלל משיגים עובדים היום ואילו פעולות שיווק מביאות אותם? איך מייצרים תוכניות תגמול אטרקטיביות ושונות? ואיך עוטפים את כל זה לתקציב ועומדים בו? ומה רשת ישרוטל עושה בהקשר לכל זה בענף שהכי קשה לגייס בו עובדים ויותר קשה, לשמור עליהם. פרק שכולו אינסייטים מבפנים על ידי האדם שבפועל בונה, מיישם ומתחזק את אסטרטגיית מיתוג המעסיק ברשת ישרוטל.
איך בוחרים את המערכות איתם עובדים במלון כשמטרת העל שהם ידברו האחת עם השניה?
עם עינב גז
עינב גז מחזיקה את הטייטל הנחשק של "ראש מחלקת טכנולוגיה" בחברת אלקו הוספיטלטי שמקימה בימים אלו את מלון The George בתל אביב. בפרק הזה נדבר על פתיחה טכנולוגית של מלון בשנת 2023 – איך בוחרים את המערכות איתם עובדים במלון כשמטרת העל היא שכל המערכות ידברו האחת עם השניה כי אנחנו חייבים לייצר לאורחים חווית משתמש שהיא גם אחידה וגם נוחה אבל בעיקר חייבים להצליח לארגן, לאסוף ולהצליב את הדאטה שלנו בצורה הטובה ביותר בשביל שנוכל ללמוד ממנה ולהשתפר גם שירותית וגם פיננסית. בקיצור, בפרק הזה אנחנו הולכות להכניס אתכם לתוך לולאת הזמן של העתיד אז תחזיקו חזק! יצאנו לדרך.
האתגר, הקושי, הצורך והערך בהבאת מערכת PMS חדשה לשוק הישראלי
עם מוטי באוברג
הכל התחיל בשנת 1998 כשמוטי ענה למודעת דרושים של רשת ישרוטל שחיפשו דה האז מנהל מערכות מידע.
לאחר 4 שנים החליט לעזוב את הרשת ולהקים את עינב טכנולוגיות מידע. מאז, עברו יותר מ-20 שנה בהם מוטי מנהל פרוייקטים טכנולוגיים ומלווה בתי מלון בארץ ובאירופה באפיון, איתור והטמעת מערכות טכנולוגיות. הוא מכיר גם בכובע המלונאי שלו וגם בכובע הטכנולוגי שלו את פתרונות מערכות ה-PMS הישראליות ודווקא משום כך, החליט לפני שנתיים לחבור לחברת Protel הגרמנית ולהביא את ה-PMS שלה לישראל.
הכלי שמאפשר למלונות לנתח את הנתונים של כלל השחקנים בשוק
עם אוסנת שרמן (Fornova)
אוסנת היא מנהלת מוצר בחברת פורנובה, המציעה מערכת לאיסוף מודיעין שיווקי ועסקי אשר מאפשר ללקוחותיה להבין כיצד המלונות שלהם מוצגים, מדורגים ומתומחרים בפלטפורמות שונות וביחס למתחרים בכל מקום בעולם ומכל ממשק. כך למשל מנהל ברשת הילטון יכול לקבל תמונה מלאה של המצב בשוק ע"י השוואת התימחור בין המתחרים השונים לפי פילטור שלוקח בחשבון את הערוצים השונים, משכי השהייה, חוות הדעת, סוגי החדרים וכמות האורחים. אוסנת מגיעה מרקע של ניהול תשואה ולפני כן מעולמות התפעול בבתי המלון. כן, היא משלנו! ודווקא בזכות זה – כדאי לכם לשמוע אותה מדברת על ה – Rate Shopper שאגב מתאים לא רק לרשתות בינלאומיות אלא גם למלונות בודדים ואפילו לדירות.
מפרקים, מפשטים ומפרשים את צמד המילים: ניהול תשואה וערוצים
עם עדי אוחיון
עדי אוחיון התחילה לגלגל את המושג revenue management לפני 25 שנה, אי שם בהילטון, תל אביב כשהייתה מנהלת הזמנות ופיתוח עסקי. משם עברה להקמה של מחלקת תשואה ברשת הבינלאומית שרתון – סטארווד ומזה עשור היא בעלת חברה פרטית המעניקה במיקור חוץ שירותי ניהול תשואה. בפרק 17 בפודקאסט החיידק דיברנו על איך בכלל ניגשים לתמחור, איך מתייחסים לתנאי השוק, למתחרים, לניהול מלאי החדרים (ולא, זה לא מתחיל ונגמר בתחושת בטן), ואיך כל זה מתקשר בצורה ישירה לחווית האירוח שאתם, בתור מארחים מעניקים.
קחו דף ועט ותתחילו לכתוב כי הפרק הזה עוסק נטו בפרקטיקה של להתחיל וליישם מחר בבוקר!
מעולמות התפעול של בתי המלון לניתוח דאטה ולגוריתם של המונופול הגדול בעולם
עם אביו יור (Booking Israel)
אבי הוא מנהל תיקי לקוחות בבוקינג, ישראל. אבל לפני שהגיע לתפקיד הזה, בכלל עסק עצמאית בניהול תשואה, עבד באקספידיה תקופה ובמקור מקור, הגיע מרזי התפעול של המלונאות. אם יש מישהו שיכול לדבר בגובה העיניים על האלגוריתם של בוקינג, חשיבות הדירוג של חוות הדעת והדרך להתמודד עם פחות טובות, היכולות של הפלטפורמה לטובת השותפים והדברים הכי בסיסיים שאפילו אותם לא כולם עושים – זה לגמרי הוא! אז תפנו לעצמך 50 דקות כי הפרק הזה רחוק מלהיות "ממעוף הציפור". פליי ומתחילים.
על תנועה ישירה ומנועי הזמנות
עם עומרי טולדנו (Simple Booking)
אי שם לפני 4 שנים יזמים ישראלים מחליטים לפתוח מלון בפירנצה ומחפשים איך למקסמם את כמות ההזמנות הישירות וכך לחסוך כסף רב למלון. כל השאר היסטוריה והיום Simple booking היא בין הייתר מי שמפתחת את מנוע ההזמנות שבשנים האחרונות מתפשט בקצב מסחרר כאן בבתי המלון בישראל. דיברנו על איך להביא תנועה לאתר הבית ומה היא התנועה "הנכונה", איך ממירים תנועה להזמנות, מה הווידג'טים שחובה לתחזק יחד עם המנוע ומה היא חווית המשתמש, סטנדרט המהירות והפשטות שהלקוחות שלנו מחפשים. בקיצור, העולם החדש כבר מזמן לא שבוי במונופול השחקנים של בוקינג וחבריה אז קחו דף ועט, לחצו פליי ותתחילו לכתוב!
האם סמנכ"ל השיווק שלכם צריך להגיע עם ניסיון מלונאי?
עם אדיר רון
אדיר רון הוא סמנכ"ל השיווק של חברת DUVE וכל קשר בינו לבין מלונאות, הוא מקרי לחלוטין. ובכל זאת, מדובר בסמנכ"ל השיווק של חברת סטארטאפ שנמצאת בצמיחה מטורפת וחולשת על מעל 50% מבתי המלון בארץ. אין ספק שלסמנכ"ל השיווק שלה יש לא מעט בדבר. דיברתי עם אדיר על הניסיון המקצועי שלו ועל סט הכלים והיכולות שהוא הביא לתפקיד, למרות שהוא מגיע מאפס רקע מלונאי. על חווית האירוח שמעניקה DUVE לכל אורח והיתרון בלפתח את אותה חוויה לממשקים נוספים דווקא כי לא הגעת מענף המלונאות.
מלואוטק להייטק – על המעבר מניהול מזומ"ש למפתח פול סטאק בהייטק
עם מרטין פוקושבסקי
מרטין פיתח לעצמו קריירה מלונאית ממש "לפי הספר". התחיל בהילטון, עבר לדיויד אינטרקונטיננטל ולבסוף סטאי, שם היה מנהל מזומ"ש. עד שהגיעה הקורונה, גרמה לו לחשב מסלול מחדש ולמצוא את עצמו עובד בחברת אל אס לג'נדרי כמפתח פול סטאק. איך בכלל ניגשים להסבת מקצוע מהסוג הספציפי הזה? מה הם הבדלי השכר בין התפקיד האחרון שלו לתפקיד הנוכחי שלו, התנאים, האמון, השוני בין הענפים והאם זה באמת חייב להיות ככה?
מה הסיפור שלכם?
עם אלעד אקרמן
יש שיתבלבלו ויחשבו שתוכן שייך לעולם הישן אבל הוא כל כך עולם חדש. אנחנו חיים בעידן שכולו הפרעות קשב דיגיטליות וכל כך קשה לתפוס את הקשב של הלקוח הפוטנציאלי שלנו. אנחנו צריכים לחבר אותו רגשית, לסדר לו את הפסקה בצורה שנעימה לעין, להכניס את השירותים שלנו בפלואו ובקיצור – לספר סיפור שיגרום לו לדמיין את עצמו יושב עם כוס היין החצי יבשה במרפסת המשקיפה לים, דווקא אצלנו! אז קחו לכם כוס יין או בירה ותפנו חצי שעה לפרק שכולו השראה. מתחילים!
תואר ראשון במלונאות מהעיניים של סטודנט בן 25
עם ניב לחמני
לא כל יום אני פוגשת בחור בן 25 שבוחר ללמוד תואר במלונאות ותיירות אבל כשאני כן פוגשת – אני מרגישה שאני חייבת להושיב אותו לשיחה ולדבר איתו. הזמנתי אותו לכאן כי בעיניי זה מאוד לא טריוויאלי שבני גילו בוחרים ללמוד מלונאות ועניין אותי לשמוע מנקודת המבט שלו על העולם האקדמי, מה הוא לומד בתואר ומי הם אותם אנשים שמלמדים אותו. מה הציפיות שלו מבתי המלון עם סיום התואר ותחילת העבודה שלו שם כקריירה. ובקיצור, איך ענף המלונאות נראה מהעיניים של בחור בן 25 על כיסא הלימודים.
איך נראית כניסתה של רשת סיקס סנסס לישראל?
עם נעמה בן דרור
נעמה בן דרור היא מנהלת השיווק ויחסי הציבור של מלון הסיקס סנסס, העתיד להיפתח במאי 2020, בישוב בשחרות שבדרום. דיברנו על תהליך הגיוס והמיון שלה לרשת, שכולו נעשה בשלט רחוק ולמשך כמעט שלושה חודשים. על קוד הלבוש שנשבר כשביקשו מנעמה להגיע לעבודה עם ג'ינס וסניקרס, על שם העובד ששונה מפקיד קבלה להוסט (Host) , מקונסיירג' למנהל חוויות (Experience manager) ועל תקן חדש שנקרא "מנהל קיימות" ועל עוד ערכים שכולם משדרים – מלונאות חדשה!
מאיש נדלן למלונאי
עם נפתלי בר נתן
איך אפשר להקים רשת בתי מלון כשיש לך אפס ידע בענף? למה לא לצאת בהצהרה למלון בודד ואז להתרחב? איך הידע של נפתלי בעולמות הנדלן, היזמות והדיגיטל עזרו לו להגשים את החלום ומה הוא חושב על המלונאות של היום? נפתלי בר נתן הוא בכלל איש נדלן שזיהה את פוטנציאל "השיתוף" של המאה ה-21 מתוך כאב אישי. הוא התחיל לשתף ולחשוף ידע מקצועי, הפך לשם דבר בעולמות הנדלן וניצל ממצוקה כלכלית איומה. הזדמנות שנקלעה אליו ממש במקרה הזדמנות שנקלעה אליו ממש במקרה, גרמה לו ללכת ולדבר עם 100 מנכלים שונים ברחבי העולם…
איך גורמים לצוות שלך לנהל על ידי הערכים שמגדירים אותך?
עם יעל רון
יעל רון הכניסה אותי לביקור רגשי בחדרי הלב של העובדים שלה, סיפרה לי איך הכל חוזר בחזרה אליה כשהיא מחליפה את הכובע ממנהלת לאורחת, איך זה מרגיש לעבוד בריץ קרלטון ואיך הכל מתחבר לעולם הערכים הפנימי שלה. איך מצליחים לנהל מערכת פרואקטיבית ולא ריאקטיבית ולמה לעזאזל, אפילו בעידן של היום זה לא מובן מאליו שההון האנושי צריך להיות בקדמת הבמה, על מנת שאתה תוכל לנצח עליו מאחור.
יעל רון היא מנכ"לית מלון ריץ קרלטון בסן פרנסיסקו אבל זה לא החלק הכי מעניין…
איך להקים רשת מצליחה עם 50,000 ₪ בחשבון הבנק?
עם בת – חן ישועה
לפני 12 שנה, בת-חן יצאה לחופשה של שנה, מתפקידה האחרון שהיה יועצת ארגונית בחוף הכרמל.
את הרגע הזה היא מכנה "אירוע". אירוע שהיא נדרשה לנהל בעקבות בקשה של בעלה וקולגה שרצו לעודד תיירות בגליל. לטובת האירוע, היא החליטה לקחת 50,000 ₪ ולהקים מלון שמחבר בין חוויות לאנשים.
הרעיון בכלל הגיע מאיזורים כפריים בחו"ל והשאר? היסטוריה. היא התאהבה בלייצר חיבורים בין אנשים וחוויות והרחיבה את התשוקה לרשת שמונה כיום שישה בתי מלון- רשת מלונות מטיילים העוסקת בטיולים וחופש ומובילה ערכים כמו שמחה, משפחתיות, יעילות ואהבת הטיול.
האישה מאחורי חטיבת השיווק והדיגיטל של פתאל
עם מאיה שלו
"בואי נעשה תמונה שתעשה אותנו יפות"
ככה התחיל הפודקאסט שלי עם מאיה שלו – מנהלת חטיבת השיווק והדיגיטל של הרשת הכי גדולה בארץ. אחרי שהסכמנו על כך שאני לא יכולה להתחרות עם השיער הורוד, גלשנו לנושאים רציניים יותר כמו איך נראה היום של מי שמנהלת את מערך השיווק והדיגיטל של רשת פתאל, מה הדרך שעשתה בשביל להגיע לשם, מה המהלך הכי חוצה דרך שיצא לה להוביל ובכלל – מה האג'נדה הניהולית האישית שלה? בפלואו ובקיצור – לספר סיפור שיגרום לו לדמיין את עצמו יושב עם כוס היין החצי יבשה במרפסת המשקיפה לים, דווקא אצלנו! אז קחו לכם כוס יין או בירה ותפנו חצי שעה לפרק שכולו השראה. מתחילים!
סיפור אישי על רילוקיישן מלונאי
עם רונן בוטבול
רונן הוא מנכ"ל מלון קפריסין ספא ריזורט. את הקריירה המלונאית שלו התחיל בתור מציל בעבודה מועדפת באילת והמשיך לתפקידים שונים של יחסי ציבור, קבלה, מנהל ערב ולבסוף מנהל משאבי אנוש. מה גרם לו לקחת הפסקה של 11 שנים מהענף ולהתברג כמנהל משאבי אנוש של חברה תעשייתית באפריקה המונה 1,800 עובדים?
מה הביא אותו חזרה לענף ואיך מבצעים קפיצה ממנהל משאבי אנוש למנכ"ל מלון? האם הבעלים הנוכחי שלו ראה בזה יתרון או חיסרון?
מנועי METASEARC: מפסיקים להיות שבועיים וממקסמים רווחים
עם איתי גל
מנועי Meta Search – מה הם בכלל, מתי הם צצו בעולמנו, כמה אחוזים מסך הלקוחות הפוטנציאליים שלנו באמת ניגשים קודם כל אליהם ומה אנחנו יכולים לעשות על מנת להוסיף את הכלי הזה לאסטרטגיה העסקית שלנו?את איתי גל רובכם כנראה מכירים מהצד השני של הטלפון. עד לפני שלוש שנים איתי עבד כמנהל לקוחות בבוקינג. שם העביר 4 שנים בצורה מאוד לא שגרתית – אחרי שהיה חלק מצוות ההטמעה של בוקינג בישראל, נשאב לעולם המספרים, ניהול התשואה ומנועי הערוצים. ביום, העניק לכם שירות ובלילה, למד בעצמו איך כל המפלצת הזאת עובדת. אחרי שהרגיש שצבר מספיק ניסיון, החליט לעבור לצד השני ולפתוח חברה שמעניקה שירותי ניהול תשואה, ערוצים ופיתוח עסקי.
על תשוקה מלונאית ותרבות ארגונית
עם ליאור בברה
ליאור הוא מנכ"ל אינטרקונטיננטל בוקרשט, מלון חמישה כוכבים בעל עיצוב היסטורי המונה 257 חדרים. כביכול, הוא הרוויח בדרך קשה ומפולסת את הזכות לשבת במשרדו, במגדל השן ולחלק הוראות מלמעלה. בכל זאת "הוא המנכל" וכל יום, הוא בוחר שלא. 70% מהעובדה שלו היא להיות בשטח, לדאוג לרווחת העובדים ולהפתיע אותם "בדברים הקטנים שעושים את ההבדל". וזאת למרות שיש לו מחלקת משאבי אנוש ורווחה מפוארת ביותר. הוא מאמין שאת הדרך להצלחה פיננסית חייבים לבנות דרך ה- Engagement של העובדים שאצלו אגב, היא מעל 80%.
דיברנו על הדרך המקצועית שעשה, הסודות לאחוזי תחלופת עובדים של 18% ולמה הוא החליט להפוך את חדר האוכל של העובדים למסעדת שף שלא מביישת כוכב מישלן.
פודקאסט החיידק
- ממלונאי למילואימניק – איך להתנהל רגשית ומקצועית עם עובדים שגויסו ברגע13/05/2024 -
- על לינה אלטרנטיבית בסטנדרט של 6 כוכבים07/04/2024 -
- למה אתם חייבים מעצבת אין האוס?06/03/2024 -
- משלמים 18% עמלה לבוקינג? גוגל יודע להביא אתכם ל-4%!30/01/2024 -
- החמ"ל של משרד התיירות מבפנים – עם אבי יור, שהתייצב למילואים27/12/2023 -
פוסטים אחרונים:
- מהיום, יש לכם אופציות! תכירו את PMS,Protel חדש בישראל 04/04/2023
- איך האורחים של המלונאות החדשה מצפים שנתקשר איתם: 6 דרכי תקשורת שהם MUST להטמעה 29/03/2023
- צניחה חופשית: מהם 10 הטרנדים שילוו את שנת 2022? 10/04/2022
- פותחים בחזרה: תוכנית פעולה ונהלים מומלצים לשגרה החדשה 10/05/2020
- נגיף מטייל: חמישה מנכלים מהעולם משתפים בטקטיקות שנקטו בעקבות נגיף הקורונה 07/04/2020
- מיתוג מעסיק בבתי מלון: הבטחה לעובדים הנוכחים והעתידיים שלכם 02/12/2019
עקבו אחרינו:
בואו נדבר:
- הילה: 054-8788779
- [email protected]