אפליקצייה למלון שלכם: דמיינו שאפשר היה לפתור הכל בקליק
הילה אור || מלונאות בעולם החדש
תגידו, אתם מצליחים להדביק את קצב ההתפתחות בעולם? הקצב הזה נקרא המהפכה התעשייתית הרביעית והיא מטשטשת לנו את הקווים הברורים בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי. לא רק מטשטשת אלא מתפתחת בקצב אקספוננציאלי (X) לעומת מהפכות קודמות שהתפתחו בקצב לינארי (+).
זה לא במקרה שהאורחים שלכם מצפים לחוויית לקוח אחרת, קידמה טכנולוגית ושירותים חדשים, כל הזמן. מתיש משהו, לא?
אז זהו שאפשר גם שלא. אפשר להתייחס למהפכה הזאת כאל הזדמנות ולבצע שינויים טכנולוגיים שינגשו את האורחים אליכם. מה זאת אומרת? שהמלון, השירותים שנמצאים בו ומחוצה לו, מערך ההזמנות שלו וחווית השהות כולה, תהיה במרחק של לחיצת כפתור או יותר נכון היום, גלילה שמאלה ימינה, למטה ולמעלה.
גידול המשתמשים גם הוא אקספוננציאלי
בשנת 2015 סך משתמשי האפליקציה עמד על 50 ביליון משתמשים בלבד לעומת שנת 2018 בה סך המשתמשים עמד על 205.4 ביליון. כן כן לא טעיתי, ביליון לא מיליון!!
אין ספק שהגדילה המטורפת קשורה לעובדה הבלתי מעורערת שאנחנו משתמשים במכשיר הנייד שלנו היום, להכל. לייתר דיוק 70% לעומת 30% שימושים בנייח. תאכלס? אנחנו משתמשים במחשבים נייחים רק בשעות העבודה עצמם.
אז אם כולנו גם ככה גולשים כל הזמן בנייד ואם הגידול של צורכי האפליקציות גם הוא מטורף, למה לא להשיק אפליקציה ייעודית למלון שלכם שתתממשק עם כל מה שגם ככה קיים, תחסוך לעובדים שלכם אנרגיה ושעות עבודה ותספק לאורחים חווית משתמש ייחודית ושונה?
או! איזה כייף ששאלתם. יתרונות האפליקציה המלונאית:
עידוד מכירות 24/7
כולנו כבר יודעים שאנחנו אלופים בלקנות מוצרים ש"רודפים אחרינו" או שמעוררים בנו הרגשה של דחיפות שמה חלילה נפספס איזה מבצע (Black Friday נגיד). בזהה לאוכל, אנחנו קונים עם העיניים גם מה שאנחנו לא באמת צריכים.
אפליקציה כן מצליחה להיות ערוץ שיווקי שמניב הכנסות על ידי תגובות של אורחי אין האוס להודעות מכירתיות מתוחכמות שנשלחות אליהם דרך האפליקציה (push segmentation). הם כבר עשו צ'ק אין כך שאין סיכוי שהם יכבו את מסך ההתראות ויחיו בשלום עם הרגשת ההחמצה.
הגיעו אליכם אורחים שחוגגים יום הולדת? איזה כייף להם! אפשר להפתיע אותם עם ברכת מזל טוב ועל הדרך להזמין אותם ליהנות מיין על הבר בהנחה של 15% או אפילו בקבוק יין מתנה בהזמנת טיפול מסאג' זוגי.
חיסכון בזמן = חיסכון בכסף
נכון שגם לכם נמאס לשמוע את צלצול הטלפון הבלתי פוסק בקבלה? לעובדים שלכם בטוח נמאס לדקלם את אותה התשובה לשמע השאלה "איפה אפשר לאכול פה בסביבה?" או לפספס אין ספור שיחות טלפון של אורחים שרק חזרו מהבריכה ורק צריכים 800 מגבות. אם רק הייתה איזושהי אפליקציה שהייתה יכולה לאסוף אליה את כל הבקשות מבלי לערב שום מענה אנושי, ספק לחוץ, ספק עצבני.
חבר מועדון חזק יותר
אין ספק בכלל שאפליקציה מחזקת את נאמנות האורחים שלכם. הם יוכלו לצבור נקודות דרך האפליקציה, לממש הטבות ולינות ובכל רגע נתון, לעקוב אחר פרופיל חבר המועדון שלהם ולהזמין את השהייה הבאה אצלכם.
אתם תוכלו לעודד אותם למלא את הפרופיל שלהם בצורה מלאה וכך להכיר אותם טוב יותר משמע להעניק להם שירות מדויק ואישי יותר.
חיסכון בעמלות ועידוד הזמנות ישירות
על ידי התממשקות של מנוע ההזמנות עם האפליקציה, אתם הופכים את חווית הקנייה של האורחים שלכם לקלה, ידידותית ופשוטה לשימוש. הם יוכלו לבצע הזמנות, לאשר אותן, לבצע שינויים, לרכוש שירותים נוספים ולשלוח אליכם הודעות. יש עוד משהו שנציג המכירה שלכם עושה שהאפליקציה לא תוכל לספק בחיסכון אדיר של זמן ויעילות משמעותית?
המלון וסביבתו כמדריך וירטואלי
החוויה שאנחנו נדרשים להעניק לאורחים, כבר מזמן עזבה את קירות המלון והתחילה לטייל בעיר המקומית. הצורך לחבור לחוויות משותפות עם אנשים זרים, להכיר מעגלים חדשים ולצבור חוויות ייחודיות, הפך כמעט מובן מאליו עבור המטייל הממוצע. העובדים, נדרשים להכיר כבר הרבה מעבר לבית הקפה השכונתי או בוטיק הבגדים הקרוב. אפליקציה יכולה להוות קונסיירג' ורטואלי וממש להציג לאורחים שלכם חוויות לפי קטגוריה, המלצות, תחומי עניין ואפילו לקחת אותם לסיור של 360 מעלות ברחבי המלון. דמיינו לכם סיור ורטואלי לתוך הספא שלכם שמציג את חדרי הטיפולים, הג'קוזי עם אדי המים החמים, החמאם עם האבנים הלוהטות ותפריט הטיפולים בצורה כל כך מוחשית או אפילו סיור לארוחת הערב במסעדת השף עם תמונות מתוך הפס החם שגורמות לאורח להרגיש שהוא ממש שם, עומד בתור לקבל חתיכה מהאסדו שצרוב בצורה כה מגרה.
לתקשר בשפה של האורחים שלכם
לאפליקציות יש את היכולת לתרגם בצורה דו כיוונית. משמע, אם מתארח אצלכם אורח יפני והוא כותב הודעה בשפת האם שלו, אתם תקבלו את ההודעה באנגלית וגם ההודעה שתחזירו לו, תתורגם ליפנית ותישלח אליו בחזרה. זה בהחלט יוודא שאין שום קצרים בתקשורת ויבטל לחלוטין מחסום שפה כלשהו.
אני יודעת מה אתם חושבים – "זה יקר מידי ואנחנו יכולים לחיות גם בלעדיי זה".
תגידו, אתם חושבים שהדואר הוא ארגון קדום? ותחנות הדלק?
גם הם התקדמו לאפליקציה כי הם הבינו שאם הם לא ממציאים מחדש את חווית המשתמש שלהם, ככל הנראה המשתמשים שלהם ימצאו אלטרנטיבה אחרת.
ובכל זאת, כמה יעלה לכם התענוג הזה?
ניקח לדוגמא את האפליקציה של רשת מלונות מריוט שבאמת יודעת לעשות, הכל!
מה זה הכל?
√ צ'ק אין/ צ'ק אאוט
√ במידה והגעת מוקדם מהצפוי, התראה שהחדר שלך נקי
√ אופציה לבקשת צ'ק אאוט מאוחר או שדרוג חדר טרם ההגעה
√ צ'אט לבקשות שונות
√ ביצוע הזמנות, תשלום ורישום כחבר מועדון
√ שירותי קונסיירג'
√ פתיחת דלת חכמה
בתמצות, למריוט עלה 288,000 שקל להשיק את האפליקציה שלהם.
בפירוט:
אגב, שעת מתכנת עלתה להם 185 ₪ כך שאם תעריכו כמה שעות עבודה אתם צריכים, תוכלו להעריך את העלות הכוללת.
נכון, ברור שצריך לקחת הכל בפרופורציה. למריוט יש מעל 6,000 בתי במלון ב -120 נקודות שונות וכבר יותר ממיליוני הורדות.
סביר להניח שאם אתם מלון בודד או מס' בתי מלון בלבד, העלות לא תגיע אפילו לשליש.
האם זה ישתלם לטווח הארוך?
אם על ידי האפליקציה אתם מצליחים להיות יותר מתקדמים מהשוק, לפתור צורך או כאב מסוים שקיים הן לעובדים והן לאורחים ומצליחים לתת מידע זמין, נגיש ואמיתי למשתמשים שלכם – אז כן, לגמרי שווה שתשקלו את זה.